ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Ή ΣΕΙΣΜΟΥ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης σεισμού και πυρκαγιάς. Η εκπαίδευση έγινε μέσα στο σχολείο. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και εκπονείται από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής. Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, ( Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.) είναι ένα εθελοντικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι ενταγμένη στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται κυρίως σε όλη την Αττική, αλλά συμμετέχει συχνά σε δράσεις, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Η Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. δραστηριοποιείται κυρίως σε καλύψεις Α΄ Βοηθειών διαφόρων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναλαμβάνει βοηθητικές δράσεις δίπλα από τον κρατικό μηχανισμό, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Επίσης εκπαιδεύει πολίτες και μαθητές σε βασικές Α΄ Βοήθειες, βασικές αρχές πυρόσβεσης και πυροπροστασίας και αυτοπροστασίας από τους σεισμούς. Συνεργάζεται και συμμετέχει σε δράσεις και ασκήσεις και με άλλες εθελοντικές ομάδες, οργανισμούς και υπηρεσίες.

Στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το εθελοντικό έργο αυτής της ομάδας και να διδάξουμε στα παιδιά την αξία του εθελοντισμού, προτείνουμε κάθε μαθητής να προσφέρει 1 ευρώ για τους σκοπούς της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.
Στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σεμινάρια τα οποία διοργανώνονται για τη φετινή χρονιά και στα οποία μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι.

Ομιλίες

2021-08-24T14:40:04+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top