ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια αυτής στης σχολικής χρονιάς, ασχοληθήκαμε με το θέμα “Επικοινωνώ, είμαι ο εαυτός μου”. Τα θέματα τα οποία θίξαμε ήταν η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.
Στην αρχή της χρονιάς αυτοπαρουσιαστήκαμε στους συμμαθητές μας και οι γραμματείς κατέγραψαν τα πιο σημαντικά. Φτιάξαμε ένα πινακάκι για τον καθένα από εμάς και μας ζωγραφίσαμε τους συμμαθητές μας όπως τους βλέπουμε εμείς. Μετά ψάξαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο για την λεκτική και τη μη λεκτική επικοινωνία, τις διαβάσαμε στην τάξη και ζωγραφίσαμε κάτι σχετικό με αυτό. Έπειτα κάθε ομάδα έφτιαξε έναν δεκάλογο και τα συνδυάσαμε όλα μαζί φτιάχνοντας τον δεκάλογο της τάξης. Ο καθηγητής μας, μας έδωσε ένα ερωτηματολόγιο και το απαντήσαμε. Με βάση αυτό βγάλαμε σαν συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά μας έχουν σχέση με την πορεία της ζωής μας. Kατόπιν, μιλήσαμε για τα συναισθήματα μας και πως αντιδρούμε απέναντι σ΄αυτά. Αργότερα, βρήκαμε τι εμποδίζει και τι όχι τις προσωπικές μας σχέσεις.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, επισκεφτήκαμε το ίδρυμα Λασκαρίδη εκεί μια ψυχολόγος μας μίλησε για το άγχος. Μας εξήγησε, πως το άγχος είναι καλό μέχρι ένα όριο και μας είπε τους τρόπους αντιμετώπισης. Κάτι άλλο που κάναμε αυτήν τη χρονιά ήταν να γράψουμε μια παράγραφο αν έχουμε κάνει bullying ή αν έχουμε δεχτεί bullying. Ακόμα, γράψαμε σ’ ένα χαρτί τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, κατόπιν έγραψε για εμάς ο καλύτερός μας φίλος και τέλος ένας συμμαθητής μας, τη δικιά του άποψη για εμάς. Εν κατακλειδι, αυτή τη χρονιά συνειδητοποιήσαμε πως για να επικοινωνήσω σωστά με τους άλλους, πρέπει πρώτα να μάθω να επικοινωνώ με το εαυτό μου.

Πως βλέπουμε τους συμμαθητές μας

2021-08-24T14:59:24+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top