Γεύμα Αγάπης από τη ΣΤ’ τάξη

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης μετέβησαν στις εγκαταστάσεις των Αδελφών Ιεραπόστολων της Αγάπης και πρόσφεραν ένα πλούσιο σε γεύση και αγάπη γεύμα σε άπορους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική μας κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών μας για τη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα ανθρωπιάς.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα των παιδιών από τη δράση τους, όπως εκείνα τα αποτύπωσαν.

Πιστεύω πως η θέληση πολλών ανθρώπων να βοηθήσουν άστεγους συνανθρώπους μας είναι συγκινητική. Ακόμα κι ένα κομμάτι ψωμί να μοιράσεις σε κάποιον που το έχει ανάγκη, θα νιώσεις ευτυχία, επειδή για εκείνον είναι πολύ σημαντικό. (Μυρτώ Προίκα)

Σήμερα ήταν μια διαφορετική μέρα, επειδή κάναμε μια πράξη πίστης και φιλανθρωπίας. Δεν αισθάνθηκαν καλά μόνο οι φτωχοί και άστεγοι άνθρωποι, αλλά κι εμείς που προσφέραμε τα απαραίτητα υλικά για να έχουν ένα γεύμα όπως όλοι μας. Τους εύχομαι να είναι καλά και να ζήσουν πολλά χρόνια ( Δημήτρης Τσιλιμπάρης)

Στην “Καλκούτα” πέρασα πολύ ωραία και επιτέλους κατάφερα να λέω τη λέξη φιλανθρωπία και να την εννοώ. Πιστεύω πως η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ιεραπόστολων της Αγάπης δίδαξε πολλά όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στους συμμαθητές μου. (Ειρήνη Σαλίχου)

Στις εγκαταστάσεις των Αδελφών Ιεραπόστολων της Αγάπης ένιωσα τόση ευτυχία, γιατί καθώς έδινα τα γεύματα στους άστεγους ανθρώπους, εκείνοι έλεγαν “ευχαριστώ’ μέσα από την καρδιά τους και ήταν πολύ ευγενικοί. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια την ευτυχία που είχε ζωγραφιστεί στα πρόσωπά τους. Βλέποντας πόσα φρούτα, σαλάτες και φαγητά είχαμε φέρει έλεγα στον εαυτό μου: “Θα τους αρέσει πολύ, θα τους περισσέψει κιόλας”. (Κωνσταντίνα Σταυροπούλου)

Μόλις φτάσαμε στις εγκαταστάσεις των Αδελφών Ιεραπόστολων της Αγάπης, ένιωσα περήφανη γιατί θα έπαιρνα μέρος σε αυτή τη δράση του σχολείου μου. Επίσης, ένιωσα πολύ χαρούμενη που θα μπορούσα να προσφέρω φαγητό σε όλους εκείνους τους φτωχούς ανθρώπους και να πάρω ως αντάλλαγμα την αγάπη τους. (Αγγελική Μπαξεβάνη)

Από την επίσκεψή μας στους χώρους των Ιεραπόστολων της Αγάπης θα θυμάμαι για πάντα την εικόνα των ανθρώπων που περιμένουν να φάνε ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Ό,τι ήξερα μέχρι κι εκείνη τη μέρα και ό,τι άκουγα δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πήρα ένα μάθημα ζωής. (Ανδρέας Ξανθόπουλος)

Αυτή η εκδρομή δεν ήταν σαν τις άλλες. Δεν πήγαμε εκεί για να παίξουμε ή να διασκεδάσουμε. Πήγαμε για να προσφέρουμε φρέσκο φαγητό και φρούτα σε αρκετό κόσμο που πεινάει. Γι’ αυτό η εκδρομή αυτή ήταν μία ξεχωριστή εκδρομή. (Κωνσταντίνος Κάππας)

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου από εκείνη τη μέρα. Μάλλον ήταν ανάμεικτα. Το σίγουρο είναι πως αισθανόμουν ότι έκανα το σωστό. Και ενώ για μένα ήταν κάτι εύκολο να αγοράσω λίγα τρόφιμα, για εκείνους ήταν πολύ σπουδαίο και ιδιαίτερα πολύτιμο. (Τζένη Ζιάκα)

Όταν αρχίσαμε να σερβίρουμε το φαγητό, αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενη. Θα βοηθούσαμε άπορους συνανθρώπους μας. Όσο περνούσε η ώρα με κυρίευε ο ενθουσιασμός, γιατί μαζί με τους συμμαθητές μου φροντίζαμε το γεύμα αυτών των ανθρώπων. Παράλληλα, βέβαια, με στενοχωρούσε πολύ το γεγονός ότι δεν είχαν να φάνε και ήταν τόσο φτωχοί. (Δώρα Ευκαρπίδου)

Με την εξόρμησή μας αυτή είχαμε μια μοναδική εμπειρία, γιατί δώσαμε χαρά σε φτωχούς ανθρώπους. Όταν δίνεις χαρά, παίρνεις χαρά! (Γιώργος Μαρίνος)

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου πήγαμε στο σπίτι των Ιεραπόστολων της Αγάπης για να δώσουμε τρόφιμα και φαγητά σε άστεγους ανθρώπους. Όταν πρόσφερα το πρώτο πιάτο σε έναν από εκείνους τους ανθρώπους, εισέπραξα ένα μεγάλο χαμόγελο. Για λίγο ένιωσα λίγο αμήχανα, αλλά αμέσως μετά κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν εκείνο το πιάτο για τον ίδιο. (Φωτεινή Κώστα)

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

2021-08-24T04:38:15+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top