Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Για δεύτερη χρονιά, στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας τα παιδιά πειραματίζονται, ερευνούν, μελετούν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν τη γνώση.

Φορώντας τις καινούριες εργαστηριακές ποδιές τους γνωρίζουν καλύτερα τον Φυσικό Κόσμο με τη βοήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και έρχονται σε επαφή με νέες έννοιες, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται, αναπτύσσουν δεξιότητες, γίνονται πιο υπεύθυνα και προσεγγίζουν τις Φυσικές Επιστήμες ως ένα σημαντικό μέσο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Υποστηρικτές των μαθητών μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου, που επιστρέφουν κάθε τόσο στο Δημοτικό μας, για να τους βοηθήσουν με νέα πειράματα, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να δουλέψουν συνεργατικά. Φέτος, εκτελέσαμε πειράματα για την πίεση. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων παιδιών ήταν μοναδικά! Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το μάθημα της Φυσικής από το Νηπιαγωγείο μας. Τα μικρότερα παιδιά λατρεύουν να μαθαίνουν πράγματα για τον κόσμο μας και να παρατηρούν κάθε λεπτομέρεια. Έτσι φέτος, έχοντας μελετήσει το φως και τη σκιά, επισκέφτηκαν το Εργαστήριο της Σχολής μας και με τη βοήθεια της υπεύθυνης Εργαστηρίου και Φυσικών Επιστημών κυρίας Φρόσως Μπρέχα εκτέλεσαν πειράματα για το φως.Η χρονιά προχωράει με φρέσκιες ιδέες και νέα σχέδια για το μάθημα της Φυσικής στο Δημοτικό μας! Ο ενθουσιασμός μεγάλος και η όρεξη για δουλειά μεγαλύτερη! Το ταξίδι στον Φυσικό Κόσμο συνεχίζεται πολλά υποσχόμενο…

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στέφανος Βαμβάκος, ο κύριος… «Καθημερινή Φυσική» κοντά στην Ε’ & ΣΤ’ μέσω zoom. Ένας άλλος, θαυμαστός κόσμος: o κόσμος της επιστήμης.

15 Μαΐου, 2020|
2021-08-24T03:43:46+03:00
Go to Top