ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

«Για το καλύτερο και για το χειρότερο, η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον ένα μη αναστρέψιμο γεγονός στη ζωή μας», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Anthony Lake. «Σε έναν ψηφιακό κόσμο, η διπλή μας πρόκληση είναι πώς να μετριάσουμε τις ζημιές, μεγιστοποιώντας παράλληλα τα οφέλη του Διαδικτύου για κάθε παιδί».

Στις μέρες μας, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, ενισχύεται η άποψη ότι το σύγχρονο σχολείο έχει την υποχρέωση να εκπαιδεύει τους αυριανούς πολίτες προκειμένου να είναι ασφαλείς στον ψηφιακό κόσμο και ότι η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο σχετίζεται περισσότερο με τη συμπεριφορά παρά με την τεχνολογία.

Για αυτούς τους λόγους οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής, ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη του ψηφιακού κόσμου και να αποφεύγουν τους κινδύνους του.

Επιπλέον, είμαστε επίσημοι υποστηρικτές του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, γιατί θέλουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό και επίγνωση όλων των κινδύνων αυτού του ισχυρού εργαλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση φωτογραφιών και βίντεο που εικονίζουν μαθητές μας από εκδηλώσεις του σχολείου αναρτώνται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και την επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής μόνο μετά από γονική συναίνεση. Η γονική συναίνεση αποδεικνύεται από τη γραπτή συγκατάθεσή τους. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή κάθε σχολικού έτους δίνεται στους γονείς και κηδεμόνες έντυπο συγκατάθεσης (ή μη) το οποίο επιστρέφουν ενυπόγραφο.

Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και όσους ενδιαφέρονται, για επιμορφωτικές δράσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους παροτρύνουμε να τις παρακολουθήσουν.

Τέλος, η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», εξασφαλίζει, ανάμεσα σε άλλα, στα παιδιά που παίρνουν μέρος, ενημέρωση σχετικά με το “cyber bulling” και τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Η Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. (http://www.help-line.gr/)

Η Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης SaferInternet4Kids

Η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο (http://www.safeline.gr/)

Σύμφωνα με τον Anthony Lake «Το Διαδίκτυο σχεδιάστηκε για ενήλικες, αλλά χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από παιδιά και νέους – και η ψηφιακή τεχνολογία επηρεάζει όλο και περισσότερο τη ζωή και το μέλλον τους. Συνεπώς, οι ψηφιακές πολιτικές, πρακτικές και προϊόντα πρέπει να αντανακλούν καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών, τις προοπτικές των παιδιών και τις φωνές των παιδιών».

2021-08-24T04:15:04+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top