Τελετή Αποφοίτησης 2009

Τελετή Αποφοίτησης 2009 - Ελληνογαλλική σχολή Jeanne d'Arc | Ιδιωτικό Λύκειο

“Ελπίζουμε να μην χρειάζεστε πια τη βοήθειά μας, να βαδίζετε μόνοι σας, να ξεχάσετε ή να απαρνηθείτε εμάς που σας διδάξαμε…”  Με τα λόγια αυτά, η κ. Σιατραβάνη – εκπροσωπώντας το σύλλογο των καθηγητών –  αποχαιρέτησε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, στο θέατρο της Σχολής μας,  την γενιά του 1993.

Στη γιορτή απηύθυναν χαιρετισμό η Έπαρχος του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, Αδελφή Αλβέρτα, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής κ. Νίκος Πρίντεζης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αποφοίτων, Καθηγητών, οι Πρόεδροι των τμημάτων της Γ΄ Λυκείου, καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών δωδεκαετούς φοίτησης.

Οι απόφοιτοι, αφού παρουσίασαν βίντεο από την επταήμερη εκδρομή τους στη Βαρκελώνη και παρέλαβαν τα αναμνηστικά δώρα που τους προσφέρθηκαν, ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας … τον εαυτό τους – 20 χρόνια μετά!

Βρισκόμαστε στο 2029! Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει κι άλλα τόσα έχουν μείνει ίδια σ’ αυτή τη χώρα, σ’ αυτή την πόλη. Οι πολιτικοί μας έχουν οι περισσότεροι τα ίδια επίθετα με τους σημερινούς. Η τηλεόραση, μπορεί σαν συσκευή, να έχει γίνει σχεδόν ταπετσαρία στον τοίχο, εξακολουθεί όμως και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων. Στο καλλιτεχνικό στερέωμα νέα ονόματα έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους, κι όμως κάποιοι αναπολούν τις δόξες του παρελθόντος. Το σχολείο μας γιορτάζει τα 170 χρόνια λειτουργίας του, ενώ σχέσεις, φιλίες, πάθη και λάθη βάζουν το αλατοπίπερο της καθημερινότητας.

Μέσα σ’ όλ’ αυτά, θα βρούμε και τους ήρωές μας, την τάξη του 2009. Τι να έχουν γίνει; Πώς να είναι  ο Στάθης; Κι ο Μάνος; Η Άννα, η Δανάη; Πώς να είναι άραγε η ζωή τους 20 χρόνια μετά; Εννιά μικρές κλεφτές ματιές στο μέλλον κι ένα μεγάλο πάρτυ, με χιουμοριστική διάθεση κι αρκετή νοσταλγία!”

Απόσπασμα από το θεατρικό

Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

α’ μέρος

β’ μέρος

γ’ μέρος

δ’ μέρος

ε’ μέρος

2022-06-24T17:10:38+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top