Εορτασμός της Παναγίας της Λούρδης

Tη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα της εορτής της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας της Λούρδης, η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, η Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών και η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, συνδιοργάνωσαν μια συνάντηση για τους καθολικούς μαθητές/-τριες των τεσσάρων Εκπαιδευτηρίων.

Κατά την ημέρα αυτή, όλοι οι καθολικοί μαθητές/-τριες των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων των προαναφερθέντων Σχολείων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών (οδός Σίνα 4) για μια οργανωμένη δραστηριότητα, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παιδιά της ηλικίας τους, να παρουσιάσουν τις εργασίες που είχαν ήδη προετοιμάσει ανά τάξη και να εργαστούν ομαδικά και διαδραστικά δημιουργώντας αφίσες με μηνύματα· είχαν κυρίως την ευκαιρία να εκφράσουν με τρόπο δημιουργικό την πίστη τους, όπως εκείνοι τη βιώνουν, ανάλογα με την ηλικία τους.

Αμέσως μετά μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου, κατά την οποία οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν ενεργά με την ανάγνωση δεήσεων, με ψαλμούς, άσματα και με συμβολικές κινήσεις. Την εμψύχωση των ασμάτων είχε αναλάβει εξαμελές μουσικό σύνολο, αποτελούμενο από Μαριανούς Αδελφούς και εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 250 άτομα: όλοι οι καθολικοί μαθητές/-τριες των τεσσάρων Σχολείων, οι Μαριανοί Αδελφοί και οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, εκπαιδευτικοί και κατηχητές, καθώς και Ιερείς της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή την Αποστολική Παραίνεση με τίτλο «Να χαίρεστε και να αγάλλεστε», που εξέδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και έχει ως θέμα την κλήση στην αγιοσύνη μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, μελετήσαμε με τους μαθητές μας στην τάξη, κατά το προηγούμενο διάστημα, αποσπάσματα της Αποστολικής Παραίνεσης, η οποία μας βοήθησε να εισέλθουμε βαθύτερα στο πνεύμα του επανευαγγελισμού του σύγχρονου κόσμου και των ποιμαντικών στόχων, που ο Πάπας Φραγκίσκος επιδιώκει να θέσει, καθώς παρουσιάζει στους πιστούς μια αγιοσύνη προσιτή στον καθένα μας και στην οποία όλοι είμαστε καλεσμένοι.

Ευχή μας είναι η δράση μας αυτή να αποτελέσει έναν ακόμη λίθο στο έργο του Επανευαγγελισμού που επιτελούμε στα Σχολεία μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Χριστού και συμμετέχοντας στην αποστολή της Εκκλησίας. Με τον λόγο, τις πράξεις και τη ζωή μας, καλούμαστε να βιώσουμε την παραίνεση του Αποστόλου Παύλου: «Να ντυθείτε τον νέο άνθρωπο, που ο Θεός κατά το σχέδιό του τον έχει πλάσει για να ζει με δικαιοσύνη και αγιότητα».

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

2021-08-21T04:49:15+03:00

Στοιχεια Επικοινωνιας

Πειραιάς Ελ. Βενιζέλου 12Α (18531)

Τηλέφωνο: 2104179161

Φάξ: 210 41 28 216

Web: ellinogalliki.gr

Τελευταιες Ανακοινωσεις

Go to Top