bazaarfinalsmall

Με την ευκαιρία της λήξης του «έτους Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», οι Αδελφές, οι Διευθυντές και η Εκπαιδευτική Κοινότητα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, σε εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου ζωγράφου.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 το 1ο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων,

Ευχές για μια καλή κι ευλογημένη, φωτισμένη , παραγωγική και δημιουργική χρονιά!

"Καλοκαιρινές" διακρίσεις για τους αθλητές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παίδων! (25-26/07 στα Ιλίσια)

Tο καλοκαίρι είναι όμορφη εποχή για περιηγήσεις στην πόλη μας.  Ας πάρουμε τη φωτογραφική μας μηχανή να αποτυπώσουμε τις εικόνες και τους ανθρώπους της.

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, το σχολείο μας αποχαιρέτησε επίσημα τη γενιά του 1995! Στη γιορτή απηύθυναν χαιρετισμό η Έπαρχος του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, Αδελφή Αλβέρτα, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής κ. Θεόφιλος Γεωργούσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αποφοίτων, Καθηγητών, καθώς και οι Πρόεδροι των τμημάτων της Γ΄ Λυκείου.

(live μετάδοση της εκδήλωσης)

 • 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973 - ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης προετοίμασαν και τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μας θύμισαν πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες όπως αυτός των φοιτητών της 17ης Νοεμβρίου 1973. Το χρονικό, τα ποιήματα, οι δραματοποιήσεις και τα τραγούδια συνεπήραν το ακροατήριο, που παρακολουθούσε συγκινημένο.

  READMORE

 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  "Πώς θα βελτιώσουμε το κλίμα στη σχολική τάξη; Παλιά ερωτήματα, νέες απαντήσεις". Αυτό ήταν το θέμα της ημερίδας επιμόρφωσης που πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ στις 8 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Σχολής μας. Οι εργασίες της ημερίδας στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

  READMORE

 • Η ΕΡΩΦΙΛΗ ΤΟΥ Γ. ΧΟΡΤΑΤΣΗ

  Το Γυμνάσιό μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στη θεατρική αγωγή των μαθητών και μαθητριών πιστεύοντας ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τη γενική τους παιδεία. Έτσι, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές μας παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα γαλλικά και αγγλικά.

  READMORE

 • "ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ" ΤΟΥ Δ. ΨΑΘΑ (ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ)

  Καθιερώνοντας πια, μετά την περσινή μεγάλη ανταπόκρισή σας, την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης από κοινού, καλούμε εσάς, τους γονείς Γυμνασίου και Δημοτικού, μαζί με  τα παιδιά σας, για να απολαύσουμε την κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» στο θέατρο Μουσούρη το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5.30 μ.μ.

  READMORE

 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

  Η ιστορία μιας εξέγερσης - 41 χρόνια μνήμης κι ευθύνης

  41 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο παραμένει μια μνήμη ζωντανή κι ένα κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας που μοιάζει ακόμα ανοικτό. Τα γεγονότα που ακολούθησαν σφράγισαν τη μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας.

  READMORE

 • ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

  Την Τρίτη, 11/11 επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Patricia SAVARY, η Υπεύθυνη της Campus France  που είναι η Εθνική Υπηρεσία για την προώθηση της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο. Μίλησε στους μαθητές της Γ Λυκείου

  READMORE