Οι Αδελφές, οι Εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό του Σχολείου μας, συγχαίρουμε θερμά τους αποφοίτους για την λαμπρή επιτυχία τους! Η επιτυχία, οι ελπίδες και τα όνειρά σας, ας αποτελέσουν τις βάσεις για την απαρχή μιας πορείας με ακόμα υψηλότερους στόχους! Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, εδώ!

Ενημερώνουμε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σχολής μας ότι τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των Γαλλικών διπλωμάτων (εξεταστική Μαΐου 2015) αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα του IFA (βλέπε σχετικό link).

«Το να διδάσκεις είναι να δείχνεις αυτό που είναι ΔΥΝΑΤΟ.

Το να μαθαίνεις είναι να το κάνεις δυνατό για τον ΕΑΥΤΟ σου.» - Paulo Coelho

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 στις 20.00 μ.μ πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θεάτρου της  Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’Arc η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

L’Association des  parents  d’élèves,  la  Conseillère  Scientifique de la Section Française de l’École «Jeanne d’Arc» Antigone Vlavianou  et l’enseignante de Littérature  Française chargée du cours de Sorbonne C2 Joëlle Lissorgues ont l’honneur de vous  inviter à  participer à  une matinée  littéraire le samedi 18avril 2015  de  9h  à  13h  autour de l’œuvre  d’Albert Camus:La Peste

Το test κατάταξης για το μάθημα των Γαλλικών και των Αγγλικών της επόμενης σχολικής χρονιάς (2015-2016) θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας. Το test αυτό γίνεται προκειμένου να καταταχθούν οι μαθητές μας της α’ γυμνασίου σε επίπεδα διπλωμάτων στα Γαλλικά - Αγγλικά. Η γνωστική ομοιομορφία των τμημάτων είναι απαραίτητη για τη σωστή κάλυψη των αναγκών της κάθε ομάδας μαθητών και την  ομαλή πρόοδό τους


 • MELUN, VILLE D' EUROPE 2015, ΣΤ' ΤΑΞΗ

  Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Melun, Ville d’Europe / Melun, Πόλη της Ευρώπης»
  2014-2015, θέμα: «Γυναίκες της Ευρώπης, Γυναίκες της Ελλάδας»
  Γλώσσα: Γαλλικά

  Περιγραφή του πολιτιστικού προγράμματος “Melun, Πόλη της Ευρώπης”:MVE 2015

  Το Χρονικό του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Προγράμματος “Melun Πόλη της Ευρώπης":Le Petit Livret

  READMORE

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TEACHERS FOR EUROPE (t4e)

  Η εκπαιδευτική δράση "Teachers 4 Europe"  είναι ένα πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί η Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Κατά τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 δύο τμήματα της έκτης δημοτικού συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση t4E με τη βοήθεια των δασκάλων τους 

  READMORE

 • ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ

  Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.30 μ.μ., θα έχουμε την πρώτη συνάντηση-γνωριμία, των μαθητών της Α΄Λυκείου και των γονέων-κηδεμόνων τους, με τους με τους καθηγητές του Λυκείου.
  Θα παρουσιαστεί η δομή του νέου Λυκείου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, καθώς και τα προγράμματα σπουδών εκμάθησης γαλλικών και αγγλικών.

  READMORE

 • ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2015

  Οι Αδελφές, οι Εκπαιδευτικοί και όλο το προσωπικό του Σχολείου μας, συγχαίρουμε θερμά τους αποφοίτους για την λαμπρή επιτυχία τους!

  Η επιτυχία, οι ελπίδες και τα όνειρά σας, ας αποτελέσουν τις βάσεις για την απαρχή μιας πορείας με ακόμα υψηλότερους στόχους!

  READMORE