Ευχές για μια καλή κι ευλογημένη, φωτισμένη , παραγωγική και δημιουργική χρονιά!

"Καλοκαιρινές" διακρίσεις για τους αθλητές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παίδων! (25-26/07 στα Ιλίσια)

Tο καλοκαίρι είναι όμορφη εποχή για περιηγήσεις στην πόλη μας.  Ας πάρουμε τη φωτογραφική μας μηχανή να αποτυπώσουμε τις εικόνες και τους ανθρώπους της.

Οι Αδελφές, οι Διευθυντές, η Εκπαιδευτική Κοινότητα της Σχολής και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και Αποφοίτων σας περιμένουμε με χαρά στη Γιορτή της Αποφοίτησης της Γ’ ΛυκείουΤετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στις 20.00

(live μετάδοση της εκδήλωσης)

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ., στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, το Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’ Arc παρουσίασε μια μεγάλη γιορτή και τίμησε τη χώρα που γέννησε τον μύθο και την αρχή του κόσμου. Την Ελλάδα του φωτός, την Ελλάδα της θάλασσας!

Οι Αδελφές, οι Διευθυντές και η Εκπαιδευτική Κοινότητα σας προσκαλούμε στην πρώτη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 10.00 - 15.00.
Ανοίγουμε το σχολείο μας, για να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρουσιάσουν σε γονείς και φίλους τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά.

livestreaming από το θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου

 • Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

  Η γιορτή του δημοτικού σχολείου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου το πρωί και  την παρουσίασαν τα παιδιά της Δ’ τάξης στις Γ', Ε' και ΣΤ' τάξεις.

  READMORE

 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  "Πώς θα βελτιώσουμε το κλίμα στη σχολική τάξη; Παλιά ερωτήματα, νέες απαντήσεις". Αυτό θα είναι το θέμα της ημερίδας επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου, στο κτίριο της Σχολής μας.

  READMORE

 • ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

                 «Η πιο όμορφη, η πιο ελαφριά μέρα του κόσμου». 
   
   Με αυτά τα λόγια του ο ποιητής, ο Γιώργος Σεφέρης, αποτύπωσε το συναίσθημα όλων των Ελλήνων όταν απελευθερώθηκε η πατρίδα.
  Η 12η Οκτωβρίου 1944 για τους κατοίκους της Αθήνας ήταν μια ημέρα-σταθμός, καθώς η αποχώρηση των κατακτητών από την ελληνική πρωτεύουσα  με την υποστολή  της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη,  σηματοδότησε το τέλος μιας φρικτής περιόδου που είχε επιβάλει βίαια η «γερμανική μπότα».

  READMORE

 • Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

  Η σημαία του Γυμνασίου προσκλήθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Ιωάννη Παναγιώτου, Προϊστάμενο  του Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου και Ελένης και συμμετείχε στην τελετή Ενθρόνισης και στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσας

  READMORE

 • Adventure Park

  "Στις  6 Οκτωβρίου, την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πήγαμε στο adventure park που βρίσκεται στην Μαλακάσα. Το adventure park είναι ένας χώρος γεμάτος δέντρα και στόχος είναι να φέρεις εις πέρας κάποιες δοκιμασίες που εξελίσσονται πάνω στα δέντρα.

  READMORE

 • ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014

  Οι Αδελφές, οι Διευθυντές, οι διδάσκοντες και όλο το προσωπικό του Σχολείου μας, συγχαίρουμε θερμά τους αποφοίτους για την λαμπρή επιτυχία τους στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.

  Τους ευχόμαστε επιτυχία, αναγνώριση και καταξίωση στην επιστημονική τους σταδιοδρομία!

  READMORE