Μενού

Τμήμα Σχολικής Συμβουλευτικής & Υποστήριξης

xrwmata kai paidia

Αειφορία σημαίνει πάρε κι εσύ πρωτοβουλία

aeiforia

Καινοτόμα προγράμματα

istock 000016226675xsmall

 • ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  Το σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να έχει στο επίκεντρό του το μαθητή, να είναι βιωµατικό και δηµιουργικό µε όλους τους συντελεστές του -εκπαιδευτικούς και μαθητές / τριες- συµµέτοχους, και να αποτελεί χώρο µάθησης, χαράς και δημιουργίας και όχι µόνο στείρας διδασκαλίας.

  Περισσότερα...

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Δημοτικού μας:

 • 4οι ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  Το σχολείο μας και φέτος συμμετείχε στους Αγώνες Κολύμβησης των Ελληνογαλλικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης. Συνολικά τα παιδιά μας κέρδισαν 13 μετάλλια. Επιπλέον κατέλαβαν την πρώτη θέση στον αγώνα σκυταλοδρομίας (4Χ50 ελεύθερο)!. Με μεγάλη περηφάνια σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των αγώνων. Συγχαρητήρια στα δελφίνια μας!

  Περισσότερα...

 • ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Τα παιδιά του ΣΤ2 επισκέφτηκαν το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα στη Μαρίνα Φλοίσβου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω». Το πρόγραμμα περιελάμβανε σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς.

  Περισσότερα...

 • ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ1

  Τα παιδιά του Δ 1 απόλαυσαν μια μοναδική εξόρμηση, χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στο πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως τα «Ξύλινα». Εκτός από το πολύ πράσινο και τα όμορφα μονοπάτια για περίπατο,

  Περισσότερα...

 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ Δ' ΤΑΞΗ

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης επισκέφτηκαν τον Μάιο το Μουσείο Ακρόπολης. Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο

  Περισσότερα...

 • Η Α' ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ "ΑΡΧΕΛΩΝ"

  Τα πρωτάκια μας επισκέφτηκαν τον Μάιο τον σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Πρόκειται για ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

  Περισσότερα...

 • Η Δ' ΤΑΞΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΕΙΜΟΝΗ

  Το δέκατο έβδομο κιβώτιο του Διονύση Λεϊμονή είναι ένα βιβλίο περιπέτειας και γνώσης με αναφορές στο ζήτημα της κλοπής και μεταφοράς των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν αλλά και στο όμορφο Τσιρίγο με τα μαγευτικά τοπία και τους φιλόξενους κατοίκους του.

  Περισσότερα...

 • Ο.Α.Κ.Α. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

  Τον Μάιο οι τάξεις του Δημοτικού μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών- Ο.Α.Κ.Α., όπου λειτουργεί η Ακαδημία Ολυμπιακών Αθλημάτων για παιδιά. Oι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ψυχαγωγήθηκαν μαθαίνοντας να παίζουν τα Ολυμπιακά αθλήματα στους φυσικούς τους χώρους από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Πρωταθλητές των αγωνισμάτων.

  Περισσότερα...

 • ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

  Η ΣΤ΄τάξη επισκέφτηκε την έκθεση με τίτλο « Αόρατες Πόλεις», όπου 24 εικαστικοί + 1 ποιητής συνεκθέτουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Η έκθεση τείνει να γίνει θεσμός αφού πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά.
  Ανάμεσα στους 24 εικαστικούς που έλαβαν μέρος είναι και ο καθηγητής Εικαστικών της Σχολής μας κ. Νίκος Σβολόπουλος που επιμελήθηκε την έκθεση μαζί με την ιστορικό τέχνης Μαρία-Μόσχα Καρατζόγλου.

  Περισσότερα...